Warmtepompboilers

De intelligente keuze voor Duurzaam Comfort

Een warmtepompboiler produceert op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier sanitair warm water en is de ideale opvolger van je elektrische boiler.

Bovendien is het rendement van een warmtepompboiler tot driemaal hoger dan een elektrische boiler.

Ontdek met IQ Climate waarom een warmtepompboiler de perfecte vervanging is voor je oude elektrische boiler en hoe je met deze slimme investering niet alleen op uw energiekosten bespaart, maar ook bijdraagt aan een groenere planeet.

Voordelen Warmtepompboilers van IQ Climate

Energie-efficiëntie

Warmtepompboilers zijn tot drie keer efficiënter dan elektrische boilers, wat leidt tot lagere energiekosten.

Milieuvriendelijk

Doordat het minder elektriciteit gebruikt, vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met traditionele systemen.

Subsidies

Er zijn subsidies tot wel €1080 beschikbaar voor de installatie van warmtepompboilers wat de initiële investering aanzienlijk vermindert.

Veelzijdigheid en comfort

Ze kunnen overal in je woning worden geïnstalleerd, vereisen weinig onderhoud en zorgen voor een stabiele toevoer van warm water.

Nuttige info voor je je warmtepompboiler installeert  

Voor wie is een warmtepompboiler een ideale oplossing?

In de hedendaagse tijd, waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, bieden warmtepompboilers een revolutionaire oplossing voor het verwarmen van sanitair water.

Milieubewuste huishoudens: Voor wie zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen en bijdragen aan een duurzamere wereld.

Nieuwbouw of renovatieprojecten: Perfect voor integratie in moderne, energie-efficiënte woningen.

Gezinnen met een hoog warmwaterverbruik: Gezinnen die veel warm water gebruiken, zullen de besparingen op hun energierekeningen bijzonder waarderen.

Dit geavanceerd systeem combineert milieuvriendelijkheid met economische voordelen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor moderne huishoudens.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler werkt volgens het principe van een warmtepomp: het onttrekt warmte aan de lucht en gebruikt deze warmte vervolgens om het water in het reservoir te verwarmen.

Dit proces bestaat uit 4 stappen:

Absorptie: Een vloeibare koelvloeistof in de verdamper absorbeert warmte uit de omgevingslucht en verdampt.

Compressie: De verdampte koelvloeistof wordt vervolgens gecomprimeerd door een compressor, wat de temperatuur verhoogt.

Overdracht: De hete koelvloeistof stroomt door een warmtewisselaar rond het waterreservoir, waar de warmte wordt overgedragen aan het water.

Condensatie: De afgekoelde koelvloeistof condenseert en wordt weer vloeibaar, waarna het proces opnieuw begint.

Ideaal in Combinatie met Zonnepanelen

Heb je reeds zonnepanelen of overweeg je deze aan te schaffen? Dan is een warmtepompboiler de perfecte aanvulling op uw duurzame energiehuishouding.

Door de energie die uw zonnepanelen opwekken te gebruiken voor het aandrijven van uw warmtepompboiler, maximaliseert je energie-efficiëntie en vermindert jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Maak met IQ Climate vandaag nog de overstap en geniet van de comfortabele, kosteneffectieve en milieuvriendelijke voordelen die een warmtepompboiler te bieden heeft.

Let’s start saving!

IQ Climate is gespecialiseerd in het installeren van airconditioning, warmtepompen, gasketels en onderhoud.